Lansari octombrie 2012

După lansarea chinezească de luna trecută, octombrie aduce lansări atât europene cât și americane (de sateliți nu de carte).

În data de 4 octombrie va fi lansat un satelit GPS II F, al treilea dintr-o serie de 12 produși de Boeing. Acesta va înlocui satelitul II A cu PRN 9 din planul A, slotul 1 care a ajuns la venerabila vârstă de 19 ani. Mai multe detalii aici.

12 octombrie aduce lansarea a doi sateliți din sistemul Galileo. FM3 și FM4 se vor alătura celorlalți doi rămași pe orbită și vor constitui constelația de In Orbit Validation. Lansarea se va face din Guiana Franceză cu ajutorul unei rachete Soyuz (sunt fan rachete rusești). ESA va transmite lansarea live pe internet. Stream-ul îl găsiți la ei pe site. Vă recomand să vă uitați, e ceva foarte spectaculos.

După validarea semnalelor și obținerea primelor poziționări oficiale (4 este numărul minim de sateliți necesari pentru determinarea poziției) se va trece la etapa de întregire a constelației, cică pe la mijlocul decadei (la un moment dat aveau 2013 ca termen de FOC).

Și sateliții chinezești pe care i-am anunțat aici au început să transmită semnale de poziționare. Pentru moment sunt evaluați și vor fi incluși în almanah cât de curând. Asta dacă faceți cadastru în China, altfel nu vă interesează.

Reclame

Dă-te cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s