Consorțiul format de OHB System AG și Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL) va mai fabrica opt sateliți Galileo

Vicepreședintele Comisiei Europoene Antonio Tajani a anuntat pe  2 februarie semnarea contractului cu OBH SystemSSTL pentru fabricarea a încă 8 sateliți Galileo care vor face parte din constelația finală (Full Operational Capability).

Aceștia, împreună cu alți 14 contractați de același consorțiu în ianuarie 2010, vor fi asamblați la Kepler technical facility, construită special pentru acest scop în Guildford, Marea Britanie.

SSTL construiește și proiectează parțile electrice și electronice în Merea Britanie iar OBH System se ocupă de cele 8 platforme ale sateliților și de ultimele etape de integrare în Germania.

Galileo este sistemul de navigație globală prin sateliți european (GNSS) dezvoltat sub tutela Comisiei Europene și a Agenției Spațiale Europene (ESA). Termenul vehiculat pentru atingerea capacitații operaționale complete este 2020, deși inițial se dorea realizarea acesteia până în 2014.

Următorii doi sateliți de validare pe orbită (In-Orbit Validation) sunt programați pentru lansare la sfârsitul acestei veri.

Sursa.

Reclame

Dă-te cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s